Aquest cap de setmana es faran dues accions per netejar residus a l'entorn del Cardener, a la zona de davant dels jutjats; sobretot, plàstics. Les jornades les organitza l'Ajuntament amb la col·laboració de Creu Roja i del Parc de la Sèquia i formen part d'una acció que es fa a tot Europa per sensibilitzar la ciutadania en temes de protecció del medi ambient.

Aquest divendres, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, un grup de joves que participa en programes d'inclusió gestionats per Creu Roja -Joves del Nucli Antic, Ludoteca Ludugurus i Casal-Ot- faran una primera neteja de la llera. Els residus recollits, es pesaran i es llençaran en contenidors de recollida selectiva instal·lats per a l'ocasió. Diumenge, a partir de les 10 del matí, un grup d'aficionats al geocaching, en la modalitat CITO, continuaran la recollida de deixalles iniciada divendres. En aquest cas, no es limitarà a la recollida de deixalles, sinó que també es farà una petita desbrossada de l'indret. Tothom qui ho vulgui pot sumar-se a la iniciativa.

La zona que es netejarà va ser desbrossada l'hivern dins un treballs de l'ACA, en motiu dels aiguats de la tardor passada. Aquesta esbardissada ha fet que sortissin a la llum residus transportats per l'aigua, bàsicament plàstics.