«Manquen models i instruments de governança». Joaquim Sabaté, llicenciat en Ciències Econòmiques i catedràtic del departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC, va fer aquesta afirmació en la sessió que va protagonitzar, ahir al matí, a la seu de la Cambra de Comerç de Manresa sobre ciutats mitjanes en l'era de les megalòpolis. La va organitzar la Cambra amb la Fundació Cercle d'Infraestructures.

Què és la governança? Segons el Termcat, una manera de governar fonamentada en la interrelació dels organismes encarregats de la direcció política d'un territori i la societat civil. Joan Badia, alcalde de Callús, un de la vintena d'assistents a la matinal, va insistir en la manca de governança a la comarca. «Manresa sovint ignora el territori», va afirmar.

La sessió, que es va allargar una hora i mitja, va acabar amb un esmorzar a peu dret i va tenir l'assistència de Pere Macias, president de la Fundació Cercle d'Infraestructures i coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, va servir perquè alguns participants ho aprofitessin per agrair a Pere Casals, president sortint de la Cambra, la feina feta en els seus 10 anys al capdavant de la corporació.