Els Tirallongues de Manresa van fer ahir una actuació pràcticament rodona en la diada castellera de la Festa Major de Manresa d'enguany, que va celebrar-se a la Plana de l'Om de 12 del migdia a 3 de la tarda.

La colla amfitriona va començar la diada amb tres pilars de 4, un dels quals va fer figa quan estava a punt de descarregar-lo. Amb els motors ja engegats, els Tirallongues van descarregar en la primera ronda un 4 de 8, el tercer de la temporada. En la segona ronda, la colla manresana va descarregar un 2 de 7. Tot i que ja l'havien alçat en altres trobades castelleres, els Tirallongues van celebrar amb efusivitat aquest castell, ja que és el primer d'aquesta temporada.

En la tercera ronda, la colla de la ciutat va descarregar un 5 de 7. Els Tirallongues van posar el punt final a l'actuació d'ahir amb tres pilars de 5, un dels quals no van aconseguir descarregar-lo, i una prova d'un 2 de 8 amb folre.

La cap de colla dels Tirallongues, Gisela Racero, va explicar que enguany un dels objectius de la colla és «apujar un pis» els castells. Per assolir aquesta fita, la colla ha incorporat nous castellers, sobretot nens.

Preparar la temporada

Per la seva banda, els Bordegassos de Vilanova va presentar-se a la plaça amb dos pilars de 4. En la primera ronda, els vilanovins van descarregar un 3 de 7.

En la segona, van impressionar el públic amb un 4 de 7 amb agulla. En la tercera, van alçar un 4 de 7. Per arrodonir l'actuació, van descarregar un pilar de 5.

Marcel Meya, cap de colla dels Bordegassos de Vilanova, va explicar que la diada castellera d'ahir els va anar bé «per preparar la temporada», ja que «encara hi ha gent de vacances. Encara no ens hem posar a to del tot», va admetre.

L'altra colla convidada d'ahir, els Castellers de Terrassa, va descarregar dos pilars de 4, un 5 de 7, una torre de 7, un 4 de 7 amb agulla i, per acabar, un pilar de 5.