En una sessió plenària extraordinària, l'Ajuntament de Manresa ha aprovat la proposició dels grups municipals d'ERC i Junts per Manresa de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació. Fem Manresa ha votat a favor de lla proposta, el PSC en contra i no hi han comparegut els dos regidors de Ciutadans.

La proposició aprovada explicita l'adhesió de l'Ajuntament de Manresa a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència i convida la ciutadania a «participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats.

El primer que fa l'acord de ple és manifestar el rebuig a la sentència «constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya».

També reclama la llibertat immediata de tots els presos i les preses polítiques i exigeix que siguin amnistiats i, també, els exiliats com a reconeixement de l'absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data.

L'Ajuntament es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català i condemna tots els intents de criminalització del moviment independentista «que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir».

La proposició exigeix al govern espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes, així com les decisions i acords que se'n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular.