El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar, amb l'abstenció de Ciutadans, una moció per controlar la proliferació de les apostes on-line i cases de joc, i prendre mesures de prevenció davant la ludopatia.

La proposició aprovada compromet l'Ajuntament a estudiar i revisar les ordenances municipals per introduir «les màximes limitacions possibles a la implantació de locals d'apostes a tot el municipi», així com impedir que els establiments puguin tenir cartellera visible des de la via pública que fomenti el joc i les apostes.

El govern municipal s'assegurarà de l'eliminació de qualsevol cartelleria del mobiliari urbà d'aquests tipus d'establiments.

També impulsarà la realització d'una campanya enfocada al jovent als centres escolars i centres esportius en contra de les apostes esportives en línia i de les cases d'apostes.

Contra el patrocini

L'Ajuntament instarà tots els equips, clubs, entitats esportives locals i els seus jugadors, entrenadors i personal tècnic, sempre que sigui possible, a col·laborar perquè no s'identifiqui l'esport amb les apostes i el joc on-line, «assumint la seva responsabilitat social, eliminant la publicitat de les cases d'apostes, posant en marxa campanyes de conscienciació i no signant convenis de col·laboració ni patrocinar entitats esportives que facin publicitat de les cases d'apostes».