L'assemblea local de la CUP a Manresa ha presentat una queixa formal a la Junta Electoral de Zona en la qual denuncia haver estat objecte d'una actuació «repressiva i en contra de la llibertat d'expressió per part dels Mossos d'Esquadradurant l'encartellada d'inici de campanya el divendres 1 de novembre.

Els fets van passar a quarts d'una de la matinada del divendres 1 de novembre, un cop iniciat el període de campanya electoral, i durant la tradicional penjada de cartells a la ciutat. Mentre un grup de militants i simpatitzants de la CUP es disposava a penjar una pancarta en què es demana el vot per a la CUP, una parella d'agents dels Mossos d'Esquadra els va aturar i els va fer ensenyar el material que portaven.

Un cop mostrat, els agents van procedir a la identificació de dues persones del grup i es va escorcollar una motxilla personal d'un altre membre.

Una de les persones identificades va ser l'exregidor de l'Ajuntament de Manresa Jordi Masdeu. La CUP de Manresa denuncia l'actuació realitzada pels Mossos d'Esquadra per un tracte «vexatori, amenaçant i del tot desproporcionat, un acte repressiu i un atac frontal a la llibertat d'expressió», segons asseguren.

L'assemblea de Manresa de la CUP està convençuda que «si s'hagués tractat de militants o simpatitzants d'algun altre partit l'actuació no s'hauria produït de la mateixa manera».

En el mateix escrit sol·liciten que la Junta Electoral de Zona requereixi al cos dels Mossos d'Esquadra que «cessi les actuacions repressives indiscriminades» cap a membres de la Candidatura d'Unitat Popular i que, al mateix temps, s'assegurin les mínimes garanties democràtiques del procés electoral imposat per l'Estat espanyol.