L'edifici de l'ajuntament de Manresa s'il·luminarà avui al vespre de color blau per celebrar el Dia Internacional de la Infància. Serà la primera vegada que es fa amb aquest motiu i es podrà veure a partir de 3/4 de 6 de la tarda. El consistori manresà s'ha afegit així a la proposta que ha fet la Unicef a escala mundial per celebrar el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants que va proclamar les Nacions Unides un 20 de novembre del 1989.

Coincidint amb aquesta mateixa data avui a 2/4 d'11 del matí se celebrarà al saló de sessions de l'ajuntament l'acte institucional de la 9a Setmana dels Drets dels Infants que se celebra a Manresa i que enguany està dedicada al respecte. El respecte cap a un mateix, cap els altres i també el medi ambient. Alumnes de 5 anys de les escoles Fedac Manresa i Puigberenguer seran els encaregats d'escenificar el manifest commemoratiu dels drets dels infants a través d'un conte i una cançó.

És un de la trentena d'actes que es porten a terme a Manresa durant la Setmana dels Drets dels Infants que va començar l'11 de novembre passat i que es porten a terme a diferents punts de la ciutat. Les activitats estan coordinades per l'Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats.

Aquest divendres més de 600 nens i nenes de quart de primària d'escoles de Manresa i el Bages participaran en un acte titulat «Imaginem un futur amb respecte» que se celebrarà durant tot el matí al pati del Casino.

Dissabte a partir de 2/4 de 5 de la tarda se celebrarà la festa dels drets dels infants a la plaça Major, a on hi haurà jocs, tallers organitzats per diverses entitats i l'espectacle Olicopter, amb Oli Clown.