L'alcalde Valentí Junyent va tancar amb un «no cal que ens insulteu» el debat sobre la moció presentada per Fem Manresa per substituir el nom de plaça Espa-nya pel de plaça de la República.

La intervenció venia a tomb dels qualificatius de «fastigós i patètic» dedicats per Armand López, que va parlar fent ús del reglament de participació ciutadana, en nom del Batzac i del CDR, al posicionament del regidor republicà Pol Huguet, que havia esmentat familiars dels regidors d'ERC represaliats pel franquisme en el parlament que havia fet per argumentar la negativa a votar a favor del canvi de nom.

El debat va fer aflorar l'enfrontament públic més directe amb el CDR que s'ha produït fins ara.

El republicà Huguet va alertar que més que un eix esquerra-dreta s'estava formant un eix dialogants-no dialogants en el qual va situar Fem i el CDR, i va arribar a dir que en moments com aquell «em sento més a prop del PSC o Cs que de vosaltres i dels que feu discursos totalitaris», ja que es feia complicat debatre «amb els que tenen tota la raó».

Armand López, del CDR, va dir que s'havia demanat sempre «perquè no hi ha gent d'ERC al CDR», va coincidir amb Roser Alegre, de Fem, que calia eliminar l'anomalia històrica de mantenir un nom imposat pel feixisme el 1939 perquè no era «un acte de fòbia a Espanya sinó de republicanisme».

Fem Manresa i el CDR insistien a complir la voluntat majoritària dels electors, però el govern no considerava que treure el nom de la plaça Espanya fos útil mentre que sí que podia ferir innecessàriament persones.

Pel que fa a la demanda del representant del CDR que es fes una consulta ciutadana sobre el canvi de nom, no va tenir resposta, però sí una proposta del regidor de JxM Antoni Massegú perquè la nova avinguda des de Prat de la Riba a la carretera de Viladordis es bategi com a avinguda de la República. Massegú va dir que seria una opció més inclusiva. La rèplica de Fem Manresa va arribar de Roser Alegre, que va recordar que el govern s'havia compromès a batejar amb un nom de dona el proper vial que s'obrís a la ciutat.