Enguany, serà el sisè any consecutiu que el carrer d'Àngel Guimerà queda tallat al trànsit privat coincidint amb les festes de Nadal amb la idea que s'hi pugui arribar caminant o en transport públic (bus o taxi), que tindrà prioritat de pas atès que la del bus és la parada més utilitzada. Els vehicles privats no hi podran accedir de 10 del matí a 9 del vespre. El tall es farà efectiu durant 18 dies, entre el 21 de desembre i el 7 de gener. Molts més que els darrers tres anys.

El 2014 hi va haver la primera prova de tallar el Guimerà. En aquella ocasió, es va fer nou dies coincidint amb els dissabtes i festius comercials de la campanya nadalenca. Tot i que va costar que la gent s'hi acostumés i al principi tothom passava per la vorera, els anys següents els vianants ja van anar ocupant l'espai dels cotxes. El fet que hi continuïn passant busos i taxis, però, no agrada tothom pel fet que no permet caminar pel mig del vial amb total llibertat.

El 2015, el tall va durar un mes amb la idea que servís de prova pilot pensant en l'ampliació de l'illa de vianants a aquest vial. Els comerciants ho van trobar excessiu i el 2016 només es va tallar quatre dies, igual que el 2017. L'any passat el tall es va fer cinc dies. En els tres casos, en cap de setmana.

Tall a partir del Primer de Maig

El tall del Guimerà no serà l'únic que s'efectuarà els propers dies. Com a novetat, aquest diumenge, coincidint amb la Fira de Sant Andreu, el vehicle privat no podrà circular pel passeig de Pere III a partir del carrer del Primer de Maig, deixant pas exclusiu al bus urbà fins a les parades de plaça Espanya i Guimerà. Segons l'Ajuntament, l'objectiu d'aquesta mesura és no fer desviaments del transport públic urbà amb la finalitat de donar-li fiabilitat, no confondre l'usuari i fomentar-ne l'ús.

La presentació d'aquestes mesures la va fer, ahir, el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, que també va presentar altres canvis relacionats amb la mobilitat de cara a la campanya de Sant Andreu i a les festes de Nadal (vegeu la pàgina següent).