L'Escola Joviat ja col·labora fa temps amb la Fundació Convent de Santa Clara, que lidera sor Lucía Caram. Des d'ara, a més a més, també ajuda a formar usuaris de la fundació. Ahir, es van presentar les dues primeres beques que li ha atorgat per a la formació de Khalid Ait Hammou, que cursa primer de batxillerat, i Yassine Krarim, que fa primer d'Hoteleria.

La presentació es va fer a la Joviat amb la presència de Josep Vilaseca Atset, fundador de l'escola, que dona nom a la nova beca. També hi van participar sor Lucía, els dos alumnes becats; Jordi Vilaseca, director pedagògic de la Joviat; Gabriel Prat, president de la Fundació Convent de Santa Clara; i José Antonio González, tutor d'aquests alumnes i amic de la Joviat, que, amb la jubilació, ha passat de ser un actiu de l'escola manresana a ser-ho de la fundació, on fa el paper de responsable de formació i acompanyament. Sor Lucía va dir que «és tutor, conseller i pare d'aquests nois».

A banda d'ells dos, a la Joviat, que aquest curs commemora el 60è aniversari de la seva fundació, també hi ha tres joves matriculats a tres cursos de formació ocupacional totalment subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), i que s'adrecen a persones en situació d'atur amb l'objectiu de formar-se i d'inserir-se professionalment.

Joviat col·labora amb la plataforma d'aliments de la Fundació Convent de Sant Clara a través d'alumnat d'ESO en el gran recapte d'aliments. A més a més, des de fa tres anys facilita el trasllat de persones de la plataforma a Barcelona per revisar-se la vista a la Fundació Ramon Martí Bonet.