Dues associacions de comerciants, la del carrer Sobreroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants i la d'Urgell Comerç Centre, han iniciat l'any amb cartells reivindicatius als aparadors per reclamar més seguretat, després de l'onada de robatoris que hi ha hagut.

Els socis de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca Plaça Major Sant Miquel i voltants, a banda de seguretat, també reclamen que hi hagi més il·luminació nocturna, un microbús que porti el transport públic al cor del barri vell i més aparcament.

Es tracta de reivindicacions habituals de l'entitat, que cada sis mesos les reitera en la instància que acompanya l'estadística de baixos comercials amb activitat i sense que elaboren i lliuren a l'Ajuntament.

Els cartells penjats a les botigues d'aquests dos sectors del Centre Històric s'han elaborat com una forma de fer públics els desitjos dels comerciants i les peticions que realitzen a l'Ajuntament.

Després d'una reunió mantinguda amb comandaments policials es va considerar necessari expressar públicament la petició de més seguretat.

El degoteig de robatoris als comerços del centre de Manresa de moment no s'atura malgrat les detencions policials. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han fet públic, fins ara, 18 arrestos el mes de desembre de joves que han entrat a establiments comercials de la ciutat.

Com a mínim tres dels lladres que han enxampat els agents són reincidents i estaven vinculats a altres robatoris de les darreres setmanes.