El diumenge 10 de maig el Bages havia de ser l'escenari de la setena edició de la cursa dels Batecs Solidaris, organitzada per les fundacions Ampans i Convent de Santa Clara per recaptar fons per als projectes socials impulsats per les dues entitats, que treballen en l'acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual i per a la plataforma d'aliments, respectivament, que, com informem en l'edició d'avui, ha vist triplicar la demanda a causa de la crisi sanitària.

La cursa tenia dos recorreguts de 10 km i 5 km corrent, i de 5 km caminant. Ara però, arran del confinament, no es podrà fer en els termes previstos i abans de suspendre-la, els organitzadors han decidit transformar-la en virtual per superar l'obstacle que representa la crisi de la Covid-19, de manera que, enlloc del Parc de l'Agulla i entorns, se celebrarà a patis, terrasses, balcons i carrers -ara que ja es podrà fer esport- dels bategadors solidaris.

Amb aquest objectiu, han obert un enllaç d'inscripcions a la pàgina web dels Batecs Solidaris

El preu recomanat de la inscripció és de 10 euros que aniran repartits íntegrament per les dues organitzacions, però les donacions són voluntàries i poden oscil·lar. A canvi, rebran un número de dorsal mitjançant correu electrònic que es podran imprimir a casa, si bé tothom podrà córrer amb dorsal o sense, pagar solidàriament tantes inscripcions com vulgui, córrer, caminar i practicar qualsevol esport confinats a casa, i pujar vídeos i fotos a les xarxes que testimoniïn la seva participació als Batecs Solidaris.

Els vídeos i fotografies es podran compartir a les xarxes socials amb el hashtag #BatecsSolidarisConfinats. Aquest any l'organització no donarà samarreta de Batecs per la dificultat de distribució i els organitzadors suggereixen que els participants corrin amb la samarreta d'anteriors edicions, si les tenen. Confien que tindran el suport dels més de 600 corredors de cada edició, i que a través de les xarxes podran arribar a més persones.

La cursa Batecs Solidaris té el suport de CaixaBank i Fundació la Caixa des de la seva primera edició, i en la present, s'ha compromès a doblar en euros cada donació realitzada.

A què es destinaran els diners recaptats?

La recaptació íntegra es destinarà als projectes d'Ampans i la Fundació Convent de Santa Clara.

En concret, Ampans destinarà els diners a la compra de material de protecció davant del coronavirus. L'entitat es fa càrrec de l'atenció de més de 400 persones que viuen confinades a les llars i residències de l'entitat, i la preservació de la salut i el benestar d'aquestes persones i dels professionals que en tenen cura, és la seva màxima prioritat en la crisi sanitària.

Per part seva, la Fundació Convent de Santa Clara, destinarà la recaptació al suport a famílies damnificades per la Covid-19, garantint menjar i sostre.