Josep Camprubí va ser alcalde de Manresa entre Jordi Valls i Valentí Junyent. Afectat per la pèrdua, explicava ahir que era Juli Sanclimens qui més li havia fet veure «que la política va molt més enllà del partidisme».

«Em va fer adonar que tots els alcaldes treballen per la ciutat més enllà del partit en què militen. Deixes al marge el partidisme i dones el millor de tu mateix siguis del partit que siguis», deia.

Camprubí valorava «la bona relació que vam tenir. Mai vam estar enfrontats ni personalment ni políticament. Era una relació molt bona. Un cop has estat alcalde, valores i saps apreciar més bé els processos perquè saps les dificultats que incorporen. Els que els desconeixen ho tenen fàcil per desqualificar, però si saps com funciona valores el que s'ha aconseguit amb el que hi havia».

Afegia que «se n'ha anat. I no va tenir una època fàcil quan va ser a l'alcaldia. Va gestionar amb els recursos que tenia. Tots els alcaldes volen fer el màxim de coses». I ell ho va fer, a més, aportant «el seu valor humà, sempre disposat a col·laborar en el que fes falta».