La Policia Local d'Igualada ha imposat un total de 16 denúncies per fer botellón al carrer entre dijous passat i dilluns, coincidint amb els dies en què era habitual que se celebrés la festa major. Enguany, però, l'agenda d'actes de l'Ajuntament es va anul·lar completament per evitar hipotètics contagis grupals.

Malgrat la suspensió, el cos policial va intensificar la presència al carrer. A banda de les denúncies pel consum d'alcohol al carrer, es va sancionar sis establiments per no tancar a la 1 de la matinada i un per obrir en dia festiu. També es van fer 27 denúncies per no portar mascareta, quatre denúncies per consum de substàncies estupefaents, tres per causar sorolls i molèsties, i dos a propietaris d'animals per dur-los sense lligar i no controlar-ne els excrements.

De moment, els possibles efectes d'una activitat més grupal els dies de festa major no s'han traduït en un increment de casos de contagi. Les dades de l'hospital es mantenen estables, 16 ingressats (dos menys que la setmana anterior, i 6 de nous l'última setmana).