La Fundació Althaia de Manresa té dotze persones ingressades per coronavirus a l'Hospital de Sant Joan de Déu. És una menys que les que hi havia la setmana anterior, i tres menys que els pacients ingressats l'última setmana de juliol.

La situació, doncs, es manté estable pel que fa a l'assistència hospitalària de la covid a Manresa. Els nous casos de coronavirus els assumeix l'atenció primària, i només els casos més greus es deriven als centres hospitalaris. A principi de juny hi havia 20 persones ingressades, xifra que d'una setmana a l'altra va passar a 9. Va arribar a baixar a 4 a final de juliol però a partir de llavors van anar augmentant els ingressos fins a tenir-ne 15 la darrera setmana d'agost. Ara la tendència ha tornat a baixar molt lleugerament.

El total de malalts que han superat la malaltia i que han estat donats d'alta al mateix hospital puja ara a 1.119 des que es va iniciar l'emergència sanitària. A l'última setmana quatre persones han estat donades d'alta.

Pel que fa a les defuncions, es manté en les 174. Els darrers dies no hi ha hagut cap mort a causa de la covid a la Fundació Althaia. Una va ser el divendres 28 de juliol, i la darrera el 3 de setembre, segons va informar la mateixa institució assistencial.

A final de maig els traspassos es van estabilitzar en 170 persones. A mitjan juliol hi va haver una nova defunció, la que feia 171, fins que a mitjan agost la xifra es va elevar a 172. Ara s'ha situat en les 174 (vegeu Regió7 del 4 de setembre).