Els alumnes de tercer i quart de Medicina que estudien a Manresa han reprès les pràctiques a les institucions sanitàries lligades a la unitat docent de la capital del Bages. Són la Fundació Althaia, l'Institut Català de la Salut (ICS), la Fundació Sant Andreu Salut, el Centre Sanitari del Solsonès, l'Hospital Sant Bernabé de Berga, l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya i el Sant Joan de Déu de Martorell.

El mes de març es van haver d'aturar per l'emergència sanitària de la covid-19. L'activitat es fa seguint les mesures de seguretat necessàries per protegir estudiants i la resta de professionals sanitaris i també els pacients.

La Unitat Docent de Medicina a Althaia es va estrenar el curs passat amb una trentena d'estudiants. És un espai que es va habilitar a les antigues urgències de l'edifici històric. Disposa de quatre aules, quatre coworkings i zones d'estudi.

Un cop s'hagi desplegat tot el grau, que té una durada de sis cursos, es preveu que hi hagi 180 estudiants cada curs fent Medicina a Manresa, i 180 més a Vic. Es tracta d'un projecte estratègic per a les organitzacions sanitàries del ter-ritori, segons afirmen.