L'Ajuntament de Manresa ha obert el període per renovar l'autorització d'ocupació de via pública per a terrasses a la via pública per al període tardor-hivern, que comença el dia 1 d'octubre del 2020 i acaba el 31 de març del 2021. Els establiments interessats hauran de fer la sol·licitud a la pàgina web municipal.

Amb motiu de la situació sanitària excepcional, l'Ajuntament manté fins al 31 de desembre totes les mesures excepcionals aprovades el mes de maig per donar suport al sector, com és la bonificació del 50% de la taxa d'ocupació de la via pública. El pagament de la taxa s'haurà d'efectuar fins a 31 de desembre de 2020 si l'autorització es demana per tota la temporada o bé al final del mes pel qual es demani. La liquidació corresponent al primer trimestre de l'any 2021 s'enviarà a principis d'any i es podrà pagar fins a 31 de març de 2021.

Així mateix, es permetrà també la col·locació de paravents en els establiments situats al Passeig de Pere III i a l'àmbit del Centre Històric, en les mateixes condicions que fixa l'Ordenança Municipal pels establiments a la resta de la ciutat i sempre que tècnicament s'informi favorablement. Cal recordar que mentre durin les limitacions per la pandèmia es continua autoritzant el 50% de les taules permeses en anys anteriors.