La pressió de la covid als hospitals comença a ser més persistent. A l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa hi ha, aquest dimarts, 34 pacients ingressats a causa del coronavirus. Al de Sant Andreu, també aquest dimarts, són 11. Fa una setmana justa eren 28 els malalts ingressats a causa de la malaltia a Manresa i ara s'ha passat a 45.

La xifra de 34 a Sant Joan de Déu és la mateixa que hi havia dijous passat, tal i com va informar aquest diari. Però en aquest cas cal tenir en compte que els pacients de Sant Andreu provenen tots d'Althaia per d'aquesta manera alliberar espai a Sant Joan de Déu i alleugerir la pressió assistencial.

Un 25 % dels llits de l'UCI de l'Hospital de la Fundació Althaia estan ocupats per pacients afectats pel coronavirus. Són 4 malalts. A la unitat convencional de crítics hi ha 16 llits i es pot ampliar fins a 20.

Al mateix Sant Joan de Déu no hi ha hagut cap defunció les últimes hores. Des de l'inici de l'emergència sanitària hi ha hagut 181 persones que han mort a l'hospital causa del coronavirus, cinc d'elles aquest mes d'octubre. Sumades a les 64 que hi va haver a Sant Andreu fan un total de 245 defuncions.

Pel que fa a les altes, la Fundació Althaia n'ha donat 22 en una setmana. Dimarts passat n'hi havia 1.171 d'acumulades, mentre que aquest dimarts ja se n'han notificat 1.193.

La setmana passada l'Hospital de Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia va anunciar que obria una planta més, la segona, per atendre exclusivament pacients covid a causa de l'augment d'ingressos.

Paral·lelament a Sant Andreu van habilitar la Unitat de Cures Pal·liatives per fer-hi una zona d'aïllament per pacients amb covid.