Als centres assistencials de Manresa hi ha avui 156 hospitalitzats per covid-19, 79 a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Althaia i 77 a l'Hospital de Sant Andreu.

Són 27 hospitalitzats més que el dimarts 10 de novembre. Els darrers set dies s'han produït nou defuncions a causa de l'epidèmia, vuit a Sant Andreu i una a Sant Joan de Déu.

Actualment han perdut la vida pel coronavirus als centres assistencials manresans 270 persones.

Pel que fa a les altes s'han donat 1.404, de les quals 1.343 a Sant Joan de Déu i 61 a Sant Andreu. El dimarts 10 de novembre eren 1.346, així que en una setmana 58 afectats han aconseguit l'alta hospitalària.

Aquestes xifres donen idea del volum d'afectació hospitalària que està tenint l'epidèmia. En una setmana 58 altes, 27 hospitalitzats més i 9 defuncions.

L'Hospital de Sant Andreu ha afegit que dilluns hi havia 74 persones ingressades a les unitats d’aïllament i que les darreres 24 hores han ingressat 3 persones procedents d’Althaia; 3 persones han rebut l’alta domiciliària (2 a casa i 1 a residència) i altres 3 persones ingressades han donat positiu i han estat traslladades a les unitats d’aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per covid-19.

Les dades acumulades a les unitats d’aïllament de l'Hospital de Sant Andreu des del 15 d'octubre són:

  • Xifra acumulada d’ingressos: 105
  • Xifra acumulada d’altes: 13 (3 a residència i 10 a casa)
  • Xifra acumulada de defuncions: 14
  • Xifra de persones ’negativitzades’: 1

L’Hospital de Sant Andreu és un centre d’atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l’hospital d’aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d’allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d’edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.