El ple Municipal de l'Ajuntament de Manresa, que se celebrarà demà a les 5 de la tarda, s'obrirà amb la intervenció del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que presentarà un informe que recull les queixes i consultes tramitades a la ciutat en el període 2018-2019.

La visita s'inscriu en el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Síndic signat l'octubre del 2017.

Abans de l' inici de l'ordre del dia habitual, Ribó intervindrà al ple per presentar l'informe d'actuacions del període 2018-2019, i posteriorment hi haurà una ronda d'intervencions dels grups municipals.

Segons el conveni signat, l'equip del Síndic es comprometia a fer un mínim de quatre visites anuals a la ciutat i dur a terme un informe anual sobre les seves actuacions a la ciutat. En el conveni, el Síndic també es comprometia a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes. L'equip itinerant del Servei d'Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya a Manresa serà de nou en format no presencial degut a la crisi de la covid-19 el dimecres, 9 de desembre.

El procediment serà per vídeo trucada del Síndic al mòbil del ciutadà o ciutadana i com en les anteriors ocasions cal demanar cita prèvia trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o bé demanant-la al correu sindic@sindic.cat .