Els cribratges massius de dimarts i dijous es realitzaran amb test d'antígens, amb l'objectiu de detectar població asimptomàtica, frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. El departament de Salut ha decidit fer noves tandes de proves a Manresa pel fet que l'índex de rebrot a la ciutat és encara molt alt (379 punts, molt per sobre de la mitjana catalana, que és de 216).

Les proves es realitzaran dimarts dia 1 de desembre al casal cívic de la Font dels Capellans, i dijous 3 a l'Ateneu de les Bases. En tots dos casos, l'horari serà de 8.30 a 13.30 i de 15 a 20 h.

El resultat de la prova s'obtindrà en 15 minuts i es podrà consultar també a la plataforma La Meva Salut.

Els cribratges massius es faran a persones de qualsevol barri de Manresa, a partir de 16 anys, sense simptomatologia. Salut exclou de les proves, per tant, les persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 i les identificades com a contactes estrets d'un cas positiu per coronavirus

Les unitats mòbils del SAP Bages-Berguedà, amb el suport de Creu Roja i els Equips d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut i de la Fundació Althaia, seran els encarregats de realitzar la recollida de mostres. L'Ajuntament de Manresa dona suport en la posada a disposició dels locals i el muntatge i control de tot l'operatiuLes xifres de Manresa, encara per damunt de la mitjana catalana

Tot i que ha baixat les darreres setmanes, l'índex de rebrot encara és molt alt a la ciutat de Manresa, on se situa en 379 punts, molt per sobre de la mitjana catalana, que és de 216. Pel que fa a la velocitat de propagació, a Manresa és del 0,81, mentre que al conjunt del país és de 0,76, segons dades d'avui dissabte, 28 de novembre.

És per aquest motiu que tant el departament de Salut com l'Ajuntament de Manresa fan una crida a la població a participar als cribratges i també, molt especialment, a continuar prenent totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per tal de frenar la incidència del virus: seguir les restriccions establertes com el toc de queda nocturn i els tancaments perimetrals, limitar l'activitat social, utilitzar mascareta i rentar-se les mans molt sovint.