La Unitat de Sanitat de l’Ajuntament de Manresa ha creat una adreça específica de correu electrònic i ha obert un servei de WhatsApp per facilitar als establiments minoristes d’alimentació noves vies de contacte amb la unitat. La voluntat és la de poder resoldre d’una ma nera més ràpida i senzilla qüestions relacionades amb la seguretat alimentària i les inspeccions a aquests establiments, així com resoldre dubtes i atendre queixes, suggeriments i demandes d’informació, d’assessorament o de formació, entre altres.

A la vegada, aquestes eines també es posen a l’abast del ciutadà com un mitjà perquè pugi fer arribar les seves preocupacions, dubtes, consultes o denúncies sobre establiments alimentaris i sobre seguretat alimentària.

A través dels nous canals, la unitat també podrà fer arribar als propietaris d’establiments minoristes d’alimentació informació sobre seguretat alimentària i mesures de prevenció en relació a la Covid-19, amb la idea de proporcionar-los d’una manera eficaç informació veraç i assessorament específic, especialment en els períodes que la normativa canvia.

El correu que s’ha creat és seguretatalimentaria@ajmanresa.cat i el WhatsApp es pot enviar al número 638 326 875. Aquests canals mitjans estaran actius els dies laborables en horari intensiu de matí.

La gestió del risc derivada de la Seguretat Alimentària depèn del programa de Protecció de la Salut de la Unitat de Sanitat de l’Ajuntament de Manresa. La seva tasca es basa en la inspecció d’establiments minoristes d’alimentació (bars i restaurants, carnisseries, supermercats, menjar per emportar, peixateries, pastisseries, fleques...) de la ciutat pel que fa a la seguretat alimentària.