«?La responsabilitat del projectat nyap urbanístic és compartida tant per l'Ajuntament com per la Generalitat». Aquesta és la resposta de la Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa a la Generalitat, que s'ha rentat les mans pel que fa a l'afectació al pati de la residència de La Font dels Capellans de les obres de l'avinguda dels Països Catalans (vegeu edició de diumenge).

La plataforma culpa del «nyap» l'Ajuntament «com a responsable de dibuixar el nou vial quan va dissenyar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)» i «la Generalitat com a titular de la residència perquè durant el període d'exposició pública del POUM no va impugnar l'afectació». Alhora, recorda que «l'òrgan competent de l'administració per a la seva aprovació definitiva correspon a la Generalitat, qui finalment ho publica al DOGC. I el que és més greu, cap de les dues institucions no havia comunicat a la direcció de la residència l'afectació urbanística», rebla.

Una còpia que no arriba

Pel que fa l'Ajuntament, remarca que «les declaracions que l'alcalde, Marc Aloy, i el regidor d'Urbanisme, David Aaron López, estan realitzant als mitjans de comunicació no es corresponen amb la realitat» i que «només provoquen confusió entre la ciutadania». Entén que «intenten justificar el que és totalment injustificable». Recorda que «en la reunió celebrada a l'Ajuntament el passat dia 8 de gener -amb la presència de l'alcalde i de la regidora de Gent Gran, Rosa Maria Ortega- se'ns va passar un PowerPoint on es podia comprovar com els metres quadrats de zona verda que es guanyaran (?) són inferiors als de zona verda que es perdran», i que, tot i demanar en un parell d'ocasions una còpia dels plànols, encara no l'han rebut.

La plataforma opina que, ni que s'acabi guanyant superfície de zona verda, «mai no compensarà la greu pèrdua dels metres quadrats de jardí que té l'actual emplaçament» i que «el jardí, tal com està actualment, és font de vida per al benestar dels estadants a la residència i per als usuaris del Casal de la Gent Gran. El nou vial que és previst que creuï pel jardí, i passi gairebé fregant una cantonada de l'edifici, només provocarà malestar i inconvenients diversos com el soroll dels vehicles».

Insisteix que el nou vial (prolongació del carrer de Granollers) no és imprescindible per enllaçar el barri amb l'avinguda dels Països Catalans i que si es considera que ho és hi ha l'«alternativa de fer la connexió a través del solar buit que hi ha el costat de la residència, que no provoca cap afectació a l'equipament». Reclama «voluntat política», reitera el seu rotund rebuig al projecte previst i informa que «amb diàleg, pacíficament i solidàriament ens mobilitzarem amb altres col·lectius socials per evitar que el nyap urbanístic prosperi».