La Fundació Althaia ha introduït aquest febrer una nova tècnica de micropigmentació de l'arèola i el mugró adreçada a les pacients afectades per un càncer de mama a qui s'ha fet una mastectomia, l'extirpació del pit.

Es tracta del darrer esglaó de la reconstrucció mamària que pot tenir per a les dones efectes psicològics molt positius i que es realitza després de finalitzar tots els tractaments oncològics. La nova tècnica s'implanta, a través de la Unitat de Patologia Mamària de la Fundació Althaia, amb el finançament del CatSalut després que el Ministeri de Sanitat ho incorporés dins la cartera del Sistema Nacional de Salut.

La micropigmentació és una tècnica estètica, mínimament invasiva i indolora, que es fa a nivell ambulatòria. Consisteix en introduir una sèrie de pigments perquè l'arèola i el mugró puguin recuperar un color, el més semblant possible al que tenien abans de la intervenció. La tècnica es pot dur a terme quan la pacient ja ha finalitzat tots els tractaments oncològics, inclosos la reconstrucció de la mama i el mugró.

L'encarregada de dur a terme la micropigmentació és la infermera referent en cures postoperatòries de cirurgia plàstica d'Althaia que s'ha format en micropigmentació mèdica. El procés consta de dues sessions d'aproximadament una hora de durada, i entre la primera i la segona sessió han de passar entre 6 i 8 setmanes.