Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Manresa cobrarà les multes policials per la pandèmia

La petició aprovada al ple de desembre ja té el vistiplau de la Generalitat

L'Ajuntament de Manresa cobrarà les multes policials per la pandèmiaArxiu/Mireia Arso

La Generalitat de Catalunya ha acceptat la petició de l'Ajuntament de Manresa perquè li delegui la competència sancionadora per l´incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la covid-19.

La petició va ser aprovada al ple municipal de desembre i elevada a la Generalitat.

Fins ara, la Policia Local aixecava actes que eren remeses a la Generalitat perquè aquesta tramités l'expedient sancionador i ingressés l'import de la multa.

L'Ajuntament de Manresa, com altres corporacions, ha fet els tràmits per poder gestionar directament les sancions lleus, que són un 90% -com per exemple no dur mascaretes o no respectar la distància- perquè el procediment sigui més àgil i l'import econòmic se'l quedi l'Ajuntament.

Al ple de febrer s'ha donat compte de la resolució de l'alcalde per delegar en el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet Piqué, l'atribució per exercir la competència delegada a l'Ajuntament de Manresa pel Departament de Salut de la Generalitat, en relació al règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció per fer front a la covid-19.

Prem per veure més contingut per a tu