I per la Llum, Manresa es va il·luminar. Uns focs artificials descentralitzats i visibles des de bona part de la ciutat van ser el plat fort d'unes festes atípiques a causa de les restriccions sanitàries, que han impedit dur a terme l'agenda d'actes habitual. Van ser uns focs que van durar uns tres minuts i van captivar molts veïns de la ciutat. I és que des de balcons i finestres es podia veure com s'il·luminava el cel des de diferents punts.

El material pirotècnic es va llançar des de 21 llocs diferents de Manresa, i fins i tot el Xup, que està apartat de la ciutat, va tenir els seus focs. A un quart de 10 de la nit es va escoltar des de bona part de la ciutat els trons que avisaven els veïns que estiguessin atents. Després del darrer petard, als carrers es va sentir aplaudiments. Va ser una fórmula imaginativa d'El Galliner, entitat organitzadora de la Llum aquest 2021, per fer un acte que impliqués tota la ciutat sense sortir de casa, tal com demanen els temps de pandèmia.

«La valoració és molt positiva perquè ha estat molt maco. Se'ns demana a les entitats administradores que deixem un llegat, i aquest pot ser el nostre, i es podria repetir», explica Joan Morros, ànima de l'entitat. Per fer-ho possible va caldre la implicació de les associacions de veïns de la ciutat, que van col·laborar en el llançament del material pirotècnic.

A part dels focs artificials, ahir van tenir lloc altres actes de la Llum, com la cercavila de Pep Callau i els Pepsicolen, que es podia seguir des dels balcons.