Amb motiu de la commemoració de 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, hi haurà dues manifestacions a Manresa, una a 2/4 de 12 del migdia a Crist Rei, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) Bages; i una altra a les 7 de la tarda, a la Ben Plantada, convocada pel moviment feminista del Bages i el Moianès.

La jornada ha començat amb el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Manresa i Santpedor tancant amb silicona els panys de les portes dels instituts Cal Gravat, Lluís de Peguera, Lacetània i IES d’Auro com acció emmarcada en la vaga estudiantil convocada avui, 8 de març, dia de la dona treballadora. També han penjat pancartes on s’hi podien llegir lemes com "Per una educació lliure de violències masclistes, 8M vaga feminista" o "Per una educació fora del mercat, 8M vaga feminista" a diversos centres públics de secundària de les dues poblacions.

Més tard, a l’hora d’entrada dels estudiants, han realitzat un piquet informatiu a l’institut Pius Font i Quer, on han repartit octavetes i han explicat els motius de la convocatòria de vaga a aquells que entraven al centre.

El sindicat assenyala els centres educatius com un espai de socialització del gènere on es pateix de manera silenciosa i invisible la imposició dels estereotips i rols de gènere. Consideren insuficients i inefectius els actuals protocols per agressions masclistes i LGBT-fòbiques dels instituts, i que fins i tot en molts casos, diuen, són inexistents, tot i que la seva obligatorietat hagi estat aprovada pel govern autonòmic.

Acusen el sistema educatiu de "perpetuar i reproduir el sistema capitalista i patriarcal". Afirmen que mentre l’educació segueixi mercantilitzada, hi seguirà havent una esquerda en l’aprenentatge de totes les etapes educatives que separa el treball productiu del reproductiu i els assigna segons el gènere, una esquerda que lliga el gènere amb la classe, assegurant a qualsevol preu el manteniment del sistema capitalista i patriarcal; i que no serà fins que hi hagi una educació 100% pública, feminista i laica, que això deixarà de passar.