Segueix-nos a les xarxes socials:

Francesc Rafat relleva Maria Pilar Pla al capdavant dels Amics de la Seu

En l’assemblea general de l’entitat es va escollir el seu nom per substituir Pla, que ha estat la presidenta des del 2012

L’arquitecte Francesc Rafat és el nou president de l’Associació Amics de la Seu de Manresa, entitat que vetlla per la conservació del temple manresà i per fomentar-ne el el coneixement. Rafat relleva en el càrrec Maria Pilar Pla, que ha estat al capdavant de l’entitat els darrers nou anys.

Pla ja fa temps que preparava el seu comiat del càrrec i en l’assemblea general que van celebrar els Amics de la Seu aquesta setmana es va proposar el nom de Rafat per rellevar-la i va rebre el suport dels membres de la junta.

L’arquitecte fa uns cinc anys que forma part del l’entitat, que també integren Pla, Ramon Prat com a secretari, Antoni Farré com a tresorer, Roser Parcerisas, Antoni Riera, Montserrat Ribas, Jordi Rodó, Montserrat Rovira, Francesc Xavier Escribano, Jordi Franch, la regidora de Cultura Anna Crespo (en representació de l’Ajuntament), i Jean Hakolimana -mossèn Joan-, que és el rector de la basílica de la Seu.

Constituïda el 1971

La constitució de l’associació va tenir lloc el 22 de maig de 1971 amb l’aprovació dels estatuts i el 25 de febrer de 1999 va obtenir la declaració d’entitat d’Utilitat Pública a favor de l’associació, que integren uns 300 membres i que va ser la principal impulsora del Pla director per a la restauració de la Seu que ha fet possible que, any rere any, s’hi facin obres amb les aportacions de la Diputació, la Generalitat, l’Ajuntament i el bisbat de Vic, propietari de la basíli

ca. A banda, l’entitat també ha promogut obres directament a base de fer campanyes entre la ciutadania per recollir diners.

Prem per veure més contingut per a tu