Segueix-nos a les xarxes socials:

Primera setmana sense morts als hospitals de Manresa en dos mesos

L’afectació de l’epidèmia se situa al mateix nivell que fa un any amb l’esperança que no remunti

Primera setmana sense morts als hospitals de Manresa en dos mesosArxiu/Mireia Arso

Després de nou setmanes seguides amb víctimes mortals, la darrera no s’ha produït cap mort a causa de la covid-19 als centres assistencials de Manresa.

Si s’exceptua la setmana del 30 de març, caldria remuntar-se al 20 d’octubre per trobar un altre període de set dies sense morts per l’epidèmia ni a Althaia ni a Sant Andreu. En set mesos, només dues setmanes sense haver de lamentar defuncions a causa de la covid-19.

Hores d’ara ens trobem en una situació similar a la de fa 1 any: afectació mínima de l’epidèmia.

prova d’això és que ja no queda cap ingressat per covid a Sant Andreu. L’any passat hi havia una persona fins que el 30 de juny ja no n’hi va haver cap.

A Althaia hi ha 17 ingressats, quatre dels quals a l’UCI, i fa just un any n’hi havia 20 que van quedar reduïts a 9 la setmana següent. I així es va passar l’estiu fins que a finals de setembre va començar a remuntar i poc després s’afrontava l’evidència que havia arribat la segona onada.

Aquesta és la diferència fonamental. La vacunació obre la porta a que després d’un altre estiu d’afectació mínima de l’epidèmia no arribi una nova onada a la tardor. Però seran les dades de seguiment de l’epidèmia les que han de confirmar que és així.

Evolució de les defuncions a Manresa per covid (fins al 09/6/21)

Com es pot observar a la gràfica, Sant Andreu no va comunicar cap defunció per coronavirus del 9 de juny al 20 d’octubre. L’afectació de l’epidèmia es va començar a deixar sentir novament amb la segona onada i amb pujades i baixades, i així ha estat fins ara.

Althaia, a diferència de Sant Andreu, sempre ha tingut ingressats per covid i les defuncions han baixat de ritme, però no s’han interromput.

Al juliol hi va haver una víctima mortal, a l’agost una altra, al setembre, quatre; a l’octubre, set; al novembre, 12; al desembre, 26; al gener, 29; al febrer, 16; al març, 16; a l’abril, 13; al maig, 16.

L’estiu passat, Althaia va arribar a tenir només 4 ingressats per coronavirus, el 28 de juliol.

Segons les dades aportades ahir pel Departament de Salut de la Generalitat, la Fundació Althaia ha cursat 8 altes hospitalàries durant els darrers set dies. Des del 8 de març del 2020 hi ha hagut 2.528 pacients donats d’alta per covid-19 i 312 defuncions.

A Sant Andreu Salut, la darrera setmana una persona ha rebut l’alta a l’hospital d’aguts. En tota la pandèmia ha comunicat 125 defuncions a causa de la covid, de les quals 16 sense que s’hagués pogut realitzar la PCR. Des del 15 d’octubre ha atès 270 ingressos, ha donat 115 altes i hi ha hagut 65 defuncions.

Prem per veure més contingut per a tu