La propera activitat de la Travessa cap al 2022 serà una caminada conscient fins a la plataforma d'aliments de Manresa. Aquesta activitat es portarà a terme aquest dimecres, 29 de setembre, sortint a les 7 de la tarda des de la plaça Major de Manresa i acabarà a la seu de la plataforma d'aliments (carretera de Vic, 162, de Manresa). En aquesta ocasió, comptarà amb la presència de la monja dominica sor Lucía Caram, directora de la Fundació del Convent de Santa Clara, que s'encarrega de gestionar la plataforma.

Per una altra banda, el proper dissabte 2 d'octubre es farà una neteja perimetral fins al turó del Puigberenguer. Se sortirà a les 10 del matí de la plaça de Crist Rei de Manresa i acabarà al mirador de Puigberenguer, a la 1 del migdia. Per fer aquesta activitat es recomanable portar guants, roba còmoda i calçat adequat, així com també aigua per hidratar-se i quelcom per protegir-se del sol. Aquest acte té la voluntat de teixir nous vincles entre la ciutat i el seu entorn, especialment als llocs sagrats que se situen a la perifèria manresana. Consisteix en una neteja d’espais naturals realitzada amb consciència plena i una disposició espiritual.

Per participar a la caminada conscient i la neteja perimetral de la Travessa cap al 2022 cal inscriure's a través d'aquesta pàgina web.

Travessa cap al 2022 està organitzat per l'Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i UManresa-FUB, i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per consultar la programació i inscriure's a les activitats, cal fer-ho a través d'aquesta pàgina web.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup té l’objectiu que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l’aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per saber quelcom més del grup Inspiració 2022 i fer aportacions concretes es pot visitar la seva pàgina web esmentada.