Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor Joan Iglesias, el manresà encarregat d'idear la nova hisenda catalana

El President Artur Mas li va encarregar el 2013 que dissenyés un nou model tributari

Mor Joan Iglesias, el manresà encarregat d'idear la nova hisenda catalanaUManresa

Ha mort Joan Iglesias Capellas (1965), el manresà que va ser el director del Programa per definir un nou model de l’administració tributària catalana entre els anys 2013 i 2015.

Doctor en Dret, el 2013 el President, Artur Mas, li va encarregar que dissenyés una hisenda catalana i a la catalana, una estructura d'estat imprescindible si mai Catalunya esdevé un estat.

Per explicar-la va intervenir com ideòleg en nombrosos actes sobre una de les principals estructures d’un futur estat com és el model tributari. És autor del llibre "Una Hisenda a la catalana. Preguntes i respostes sobre la hisenda pròpia".

Va ser professor del Departament d'Economia Pública i Economia Política de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UB, acadèmic de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, professor d'ESADE, de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Internacional de Catalunya, entre d'altres.

Tot i ser de Manresa ell i els seus tres germans van néixer a Sabadell perquè l'hospital de confiança de la mare, sabadellenca, era a la població del Vallès.

L'avi tenia la botiga de roba Iglesias de la plaça Clavé, que ara dirigeix la tercera generació de la família. Va estudiar al ja desaparegut col·legi Rial, a l'institut Lluís de Peguera i a la Badia-Solé.

L'any 1989 es va treure les oposicions de tècnic municipal a l'Ajuntament de Manresa i va entrar a treballar al departament de contractació. A mitjan anys noranta es va incorporar a l'Agència Tributària. 

Prem per veure més contingut per a tu