Segueix-nos a les xarxes socials:

La Cova dedica un simposi als exercicis espirituals per parlar del seu abast 500 anys després

La trobada internacional, amb una vuitantena de participants, tindrà lloc del 12 al 18 de juny i donarà com a resultat un llibre resum de les sessions

La Cova dedica un simposi als exercicis espirituals per parlar del seu abast 500 anys després

Quina és la vigència i l’aplicació dels Exercicis espirituals a la societat contemporània cinc segles després de la seva escriptura a Manresa per part d’Ignasi de Loiola? Amb aquesta premissa, i coincidint amb els 500 anys de l’estada del fundador de la Companyia de Jesús a la capital del Bages, els jesuïtes han convocat al santuari de la Cova de Manresa, entre el 12 i el 18 de juny, un simposi internacional en el qual s’ha convidat 80 persones amb una experiència significativa en donar els exercicis. A banda, calculen que més de 400 més seguiran les ponències per streaming.

Al final del simposi, que convoquen i organitzen el Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana-CIEI (Manresa), EIDES (Catalunya) i la Província jesuítica d’Espanya, es recolliran les conclusions en un llibre que s’editarà en castellà i anglès, que també seran els dos idiomes en què se celebrarà la trobada. Porta per enunciat Mistagogies dels Exercicis espirituals: 500 anys després i la coordina Xavier Melloni, membre de l’equip de jesuïtes del CIEI.

Quatre grans àrees

Durant el simposi es tractaran quatre àrees específiques de la transmissió dels exercicis: l’actualitat del text; els exercicis en els marges socials, és a dir, com a mitjà per ajudar les persones a viure la seva situació de precarietat, i marginació, desestructuració personal o social per mitjà de pràctiques experiencials d’inclusió, de reconciliació i de sanació comunitària; els exercicis en altres cosmologies i espiritualitats (com requereix una adaptació en la manera de donar-los el rerefons cultural i ideològic dels diversos llocs del planeta), i els exercicis en nous llenguatges, des dels mitjans audiovisuals, a la sensibilitat ecològica, la peregrinació, la dansa....

Cada jornada inclourà, al matí, una ponència marc de cada àrea i tres comunicacions de persones amb experiència d’una pràctica concreta en aquest camp. A la tarda hi haurà un temps de reflexió personal, pautes per treballar en grups petits i assemblea plenària.

Entre d’altres, es parlarà dels Exercicis i gènere, a càrrec d’Elizabeth Liebert, germana de Holy Names of Jesus and Mary (USA); dels Exercicis de reconciliació a Rwanda, per Franck Janin (Bèlgica) i Luisa Rossi (Itàlia); dels Exercicis i mitjans audiovisuals, per Nikolaas Sintobin (Països Baixos), i dels Exercicis en clau ecològica per Eileen Fitzgerald (Bolívia).

El dimecres 15 de juny visitaran Montserrat i Manresa.

Prem per veure més contingut per a tu