El tram de l’avinguda dels Països Catalans, de Manresa, entre les carreteres de Vic i de Viladordis s’obrirà al trànsit aquest juliol i ja es podrà circular en tots dos sentits.

Després quedarà acabar el tram entre la carretera de Viladordis i el sector dels Trullols per enllaçar amb l’única part del vial que ja hi ha feta. Serà en aquest moment quan la nova ronda interior assolirà tot el seu sentit.

El que s’està a punt d’acabar d’executat ara són dos dels quatre carrils del nou tram de 800 metres de l’avinguda dels Països Catalans, o sigui, la meitat d’aquest vial estratègic que el planejament urbanístic preveu que sigui de 4 carrils quan estigui complet.

Els altres dos carrils quedaran pendents que es desenvolupi urbanísticament el sector est i els paguin els propietaris privats.

El nou tram té un cost pressupostat de 4,5 milions, dels quals la Generalitat n’aporta el 60 % i la resta l’assumeix l’Ajuntament i, sobretot, Aigües de Manresa, que hi ha de fer un col·lector nou.

La nova avinguda ha de treure cotxes del carrer de Sant Cristòfol i generar una nova via de comunicació entre el sector comercial i d’oci dels Trullols i la rotonda de Prat de la Riba, a la Pujada Roja, un altre dels grans eixos de distribució de la circulació de la ciutat.

Amb l’avinguda hi haurà continuïtat cap a la carretera de Viladordis i, més endavant, cap als Trullols. La futura ronda interna farà possible descarregar de trànsit el nucli urbà, sobretot a la Sagrada Família i a la Font dels Capellans. Serà una alternativa al carrer de Sant Cristòfol i fins i tot a la mateixa carretera de Vic. Completament desplegada anirà de la ronda de Manresa de la C-55 a la plaça Prat de la Riba passant pel polígon dels Trullols.