El tram final de l'avinguda dels Països Catalans, l'únic que queda pendent d'obrir-se al trànsit i que va de la carretera de Viladordis als Trullols, podria quedar enllestit en qüestió de setmanes i no a finals d'any com s'havia previst inicialment.

El tram pendent es troba en la fase final d'execució, com es va poder comprovar dijous quan es va obrir el tram entre les carreteres de Vic i de Viladordis.

De la mateixa forma que es critica el retard en l'execució d'obres, quan aquestes van més ràpides del previst també resulta remarcable.

A l'espera que es fixi la data d'obertura del tram final, que és quan la nova infraestructura assolirà tota la seva funcionalitat com a nova ronda de circumval·lació de la ciutat pel sector est, de moment els vehicles ja circulen entre les carreteres de Vic i de Viladordis.

La nova avinguda esdevindrà una nova ronda de circumval·lació de la ciutat pel seu sector est i perllongarà la que actualment conforma l’avinguda de les Bases de Manresa, de manera que farà el paper de connector entre barris de la ciutat. 

L’Ajuntament de Manresa està enllestint les obres de la segona fase, que correspon al perllongament del vial de l'avinguda Països Catalans des de la carretera de Viladordis fins a l’àmbit existent de la zona comercial dels Trullols, una connexió llargament reivindicada.

Va començar el febrer

L’obra va a càrrec de l’Ajuntament de Manresa, que hi destina un milió d’euros. Va començar el passat febrer amb un període d'execució de deu mesos.

Aquest nou tram d’avinguda té una longitud de 420 metres, 250 dels quals corresponen a traçat nou i 170 a execució de vorera en el tram ja existent al polígon dels Trullols. S’intervé en una superfície total de 6.430,08 m2. L’amplada serà de 15,5 metres repartits en una vorera arbrada de 5 metres, una franja d’aparcament de 2,10 metres, dos carrils de circulació per a vehicles de 3,20 metres cadascun i una franja de 2 metres arbrada, corresponent a la mitjana de l’avinguda quan es completi en el futur.