Els socis del Club Tennis Manresa van aprovar per majoria absoluta ahir dijous al vespre la proposta de l'actual junta gestora, presidida per Enric Rubio, segons la qual el 60% de les accions del club passaran a mans del grup inversor The Padel Club SL, amb seu a Terrassa i que també té presència a Barcelona i al Maresme. A canvi, aquest es farà càrrec d'eixugar el deute que ha acumulat el club, aportarà una quantitat de diners per començar a solucionar temes d'embargaments i, entre el quart trimestre d'aquest any i el primer de l'any vinent, farà una inversió d'entre 400.000 i 500.000 euros per fer millores a les instal·lacions a nivell de vestidors, de la recepció i del que en el seu moment es consideri més urgent, ha explicat a Regió7 Enric Rubio, president de la comissió gestora que porta el club des del juny passat.

En les votacions a l'assemblea d'ahir hi va haver 81 vots a favor, un en contra i dues abstencions. El 40% de les accions que no són de titularitat del Club Tennis Manresa se’l reparteixen els socis. 

"Estàvem directament ofegats"

Rubio ha destacat el suport dels socis i que "Manresa segueix tenint el Club de Tennis Manresa". Ha afirmat que el club no és que estigués "amb l'aigua al coll" sinó que "estàvem directament ofegats" i ha assegurat que han estat uns mesos d'"una feina molt dura" per reflotar una situació que pràcticament era insalvable i feia perillar la supervivència de l'entitat esportiva. Ha celebrat que The Padel Club SL "no són els clàssics inversors amb molts calers" als quals els és una mica igual allà on els posen, sinó "un grup inversor jove, amb ganes de treballar".

Al seu entendre, la mala gestió dels darrers anys i el fet de no reaccionar quan tocava, "ja fa deu anys", és el que ha posat contra les cordes el club esportiu. També ha fet referència a la pèrdua de massa pel que fa als socis. De ser un club amb entre 800 i 900 als encara no 400 socis actuals.

Ha insistit en la bona notícia que representa l'aposta per part de The Padel Club SL. "Fins ara anàvem per un camí de carro i ara circularem per una autopista", ha assegurat satisfet.

Recerca de capital

Regió7 va avançar el 8 de juliol passat que el club situat al costat del parc de l’Agulla buscava capital per posar al dia unes instal·lacions on fa anys que no s’inverteix i, alhora, per eixugar el deute acumulat amb el temps. Des d’aleshores, s’han fet contactes amb diversos grups privats lligats amb l’àmbit de l'esport i també amb els ajuntaments de Manresa i de Sant Fruitós de Bages, municipi del qual formen part les instal·lacions a l'Agulla. 

La de The Padel Club SL és l’única oferta vinculant que ha rebut la comissió gestora. Un cop aprovada per l’assemblea, avui divendres l'haurà de ratificar el consell d’administració de la patrimonial del club, INDESA, que també és previsible que ho aprovi, atès que els contactes s’han fet per part de la comissió gestora, el president de la qual, Rubio, participa al consell d’administració com a representant actual del club. 

A l’hora de negociar amb els inversors potencials, es van posar diverses condicions, com ara no canviar el nom del club, mantenir un cert nombre de pistes de tennis, que l’acord inclogués una mínima inversió i mantenir el personal que hi treballa. 

La darrera junta directiva es va dissoldre l’abril passat i des del juny hi ha una comissió gestora. Del 21 de juny al 26 de juliol es van poder presentar candidatures a president i junta directiva del club però ningú no va fer el pas i es va mantenir la comissió gestora.

Una entitat esportiva nascuda el 1964

El Club Tennis Manresa es va fundar l'any 1964. Va ser fruit de la iniciativa d’un grup d’emprenedors que van trobar els terrenys on ubicar-lo a la partida de l’Agulla, amb una extensió de 16.161 m2. Els va adquirir la Inmobiliaria Deportiva, S. A. (INDESA) i va cedir el solar al Club Tennis Manresa. El club es va constituir el 30 d’abril de 1964, les obres van començar a l’inici de l’any 1965 i l’acte inaugural va tenir lloc el dijous 13 de juliol de 1968