El procés de recuperació i rehabilitació que segueixen les persones que han tingut un ictus va ser el tema central de l’acte Després de l’ictus, una visió 360º, celebrat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Va tenir la participació de professionals de la Fundació Althaia, l’Institut Català de la Salut i Sant Andreu Salut. En l’acte es va posar punt final al repte solidari North Cape 4000, protagonitzat per l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, que ha aconseguit recaptar 53.000 euros, una xifra superior a l’esperada. Badia, que el 2014 va ser tractat d’un ictus a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, va completar aquest estiu la North Cape 4000, una dura prova ciclista de 3.800 quilòmetres amb sortida al nord d’Itàlia i final al cap Nord, a Noruega.

A l’acte, Badia va assegurar que havia estat una de les experiències més intenses de la seva vida, i que convertir-la en un repte solidari li ha donat sentit. Althaia vol crear una unitat específica per tractar pacients d’ictus de forma integral.