Una setantena de persones, entre elles l’alcalde Marc Aloy, es van reunir ahir a les 11 del matí a la Plaça Major de Manresa per continuar la ruta creada per commemorar el 90è aniversari de la victòria de Francesc Macià a les eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el dia 20 de novembre de 1932.

En aquesta ruta, coordinada per l’exconseller Josep Huguet, es van visitar els edificis més emblemàtics de l'època a la ciutat amb la presència d'historiadors. Primer, Huguet va posar en situació als assistents explicant el context històric i polític. Després, es van crear dos grups que van seguit la ruta amb les explicacions de la resta d’organitzadors.

Genís Frontera va explicar els manresans republicans de més projecció nacional entre la Plaça Major i la Plaça Gispert. Conxita Parcerisas va recordar dones republicanes a la Plaça Anselm Clavé. Més tard, Joan Maria Serra va donar a conèixer la importància arquitectònica i educativa de l’Escola Renaixença. Finalment, Francesc Comas va recordar l’aspecte que tenien el Casino, el Passeig i la Plaça Sant Domènec durant l'època de Macià.