La jornada 'Quin és l'impacte de l'Educació Social als centres educatius?' va servir per presentar l'informe que el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha fet sobre la feina feta el curs passat per professionals en escoles i instituts, 5 dels quals de la Catalunya Central (2 a Manresa).

L'acte va ser presentat per l'educadora social manresana Núria Mesalles juntament amb l'ebrenca Laura Aubeso i la barcelonina Marta Fité, vocals i secretària de la junta de govern del CEESC, respectivament.

Durant l'acte, celebrat al Centre Cívic Joan Oliver 'Pere Quart' de Barcelona, es va evidenciar la necessitat que hi hagi educadors socials a totes les escoles i instituts per tal de poder fer prevenció, garantir drets d'infants i joves i afavorir la cohesió social.

Albert Font-Tarrés, vicepresident del CEESC, va contextualitzar la situació en la qual es troba la figura professional i els contactes institucionals fets.

L'informe va ser presentat per Ruben Comas, autor principal, i la professora universitària Rosa Guitard. També van intervenir Maria Prat i Rafa Sánchez, membres del grup de treball d'Educació Social i Escola del CEESC.

Entre els presents hi havia Núria Larroya, presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya; responsables tècnics de la Generalitat i d'ajuntaments, professorat universitari i professionals.