Segueix-nos a les xarxes socials:

Fem Manresa presenta una proposició per crear una ordenança d’estalvi d’aigua

Reclama mesures per a mesures per una gestió més eficaç dels recursos hídrics

Fem Manresa presenta una proposició per crear una ordenança d’estalvi d’aiguaArxiu

En el ple municipal d’aquest dijous, 16 de febrer, Fem Manresa presenta una moció per impulsar una ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua. Consideren que l'ordenança municipal per a l'estalvi d'aigua pot ser una eina per a garantir la gestió sostenible i responsable dels recursos hídrics a nivell local, i per fer front a la urgència climàtica i l'escassetat d'aigua.

La formació municipalista, que té l’ecologisme com un dels seus principals eixos de treball, argumenta que Manresa no s’escapa d’aquesta situació mundial, i que actualment la ciutat està en alerta per sequera, cosa que inclou restriccions en l'ús de l'aigua per a rec (tant públic com privat), per a piscines, per a neteja de carrers i vehicles, per a fonts ornamentals i per a granges. 

A escala de país, les reserves d'aigua a les conques internes de Catalunya estan només al 28% i "estem en un estat de sequera pluviomètrica extrema", afirma.

Promoure l'estalvi

En aquest sentit, l’ordenança hauria de contemplar que s’asseguri a llarg termini la quantitat i qualitat del subministrament d’aigua a la ciutadania (promovent l’estalvi i eficiència dels consums d’aigua a través de l’aplicació de les millors tecnologies disponibles). 

Al mateix temps, de cara als usuaris, que es promogui la reducció del consum d'aigua i s’asseguri el control per part d’aquests, a través de la instal·lació de comptadors d'aigua i la regulació de les tarifes, i que fomenti i reguli la utilització de recursos hídrics alternatius en aquells casos que no sigui necessària l'aigua potable. 

Pel que fa a les activitats industrials, comercials i de serveis, l’ordenança hauria de fomentar l'eficiència en l'ús de l'aigua, per reduir-ne el consum innecessari.

I, també, que determini les mesures per a la gestió eficaç dels recursos hídrics que han d’incloure’s en els instruments urbanístics, per garantir una gestió sostenible d’aquests en l'àmbit local.

Prem per veure més contingut per a tu