Més de 300 persones acomiaden a Manresa Josep Alabern, el Senyor de les Aigües

Ha estat una cerimònia laica i breu a la qual han assistit, a més d'amics i familiars del difunt, representants del món polític i empresarial del territori

Representants polítics abans de la cerimònia

Representants polítics abans de la cerimònia / Oscar Bayona

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Més de 300 persones s'han acostat aquest migdia a l'oratori de la funerària Mémora de Manresa per acomiadar per darrera vegada a Josep Alabern, conegut popularment amb el sobrenom del Senyor de les Aigües. La sala del tanatori ha quedat petita i molts dels assistents han hagut de seguir la cerimònia dempeus. 

Ha estat un funeral laic, solemne i breu, que ha comptat amb la presència de representants d'Aigües de Manresa, Aigües de Reus, tots els exalcaldes de Manresa i d'altres poblacions de la comarca del Bages. A part dels representants polítics, també hi han assistit persones del món tècnic i empresarial com enginyers industrials. 

Alabern deixa enrere un llegat de servei públic, va ser el director d'Aigües de Manresa durant 37 anys i va estar implicat en diverses iniciatives ciutadanes. Va morir el passat dijous 4 de gener als 82 anys. Ha deixat tres fills i tres nets. 

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha dedicat avui les últimes paraules a Alabern i n'ha destacat, sobretot, la seva vocació pel servei públic: "era la seva religió", ha dit Aloy. L'ha recordat com un manresà "de pedra picada" perquè estava molt orgullós d'haver presenciat "quaranta oficis de la llum". 

Subscriu-te per seguir llegint