Segueix-nos a les xarxes socials:

El Mercat de l'Oli i Vins de Manresa viu una edició marcada per la sequera

El nombre de parades dedicades als productes estrella es redueix per la poca producció

El Mercat de l'Oli i Vins de Manresa viu una edició marcada per la sequeraOscar Bayona

7

El Mercat de l'Oli i Vins s'ha sumat aquest dissabte al cap de setmana comercial de Manresa amb parades a la plaça Sant Domènec. És la tercera edició d'un mercat que enguany ha estat condicionat per l'escassa producció d'oli provocada per la sequera.

Enguany al mercat temàtic d'oli i vins s'han reunit una desena de parades, la meitat de les quals dedicades als dos productes protagonistes. Fins a Sant Domènec hi han arribat productors de diferents denominacions d'origen d'oli com la Manoli Vázquez, de la casa Canyal, procedent de l'Empordà. La productora ha explicat a aquest diari que la sequera ha suposat "pèrdues dràstiques en la producció" i ho exemplificava amb el fet que enguany només han dut ampolles inferiors als cinc litres. "El canvi climàtic fa que les oliveres donin una collita escassa i que els rendiments de les olives siguin molt més baixos", ha lamentat.

En la mateixa línia, Albert Finestres, de Terra La Vita, a Cabrianes, ha destacat que la menor producció d'oli s'ha traduït amb menys parades dedicades a aquest producte al mercat. Malgrat això, ha dit que les parades han atret desenes de persones al llarg del matí que s'han acostat a la plaça per tastar els dos productes estrella.

Prem per veure més contingut per a tu