El Mercat de l'Oli i Vins de Manresa viu una edició marcada per la sequera

El nombre de parades dedicades als productes estrella es redueix per la poca producció

Laura Serrat

Laura Serrat

El Mercat de l'Oli i Vins s'ha sumat aquest dissabte al cap de setmana comercial de Manresa amb parades a la plaça Sant Domènec. És la tercera edició d'un mercat que enguany ha estat condicionat per l'escassa producció d'oli provocada per la sequera.

Enguany al mercat temàtic d'oli i vins s'han reunit una desena de parades, la meitat de les quals dedicades als dos productes protagonistes. Fins a Sant Domènec hi han arribat productors de diferents denominacions d'origen d'oli com la Manoli Vázquez, de la casa Canyal, procedent de l'Empordà. La productora ha explicat a aquest diari que la sequera ha suposat "pèrdues dràstiques en la producció" i ho exemplificava amb el fet que enguany només han dut ampolles inferiors als cinc litres. "El canvi climàtic fa que les oliveres donin una collita escassa i que els rendiments de les olives siguin molt més baixos", ha lamentat.

En la mateixa línia, Albert Finestres, de Terra La Vita, a Cabrianes, ha destacat que la menor producció d'oli s'ha traduït amb menys parades dedicades a aquest producte al mercat. Malgrat això, ha dit que les parades han atret desenes de persones al llarg del matí que s'han acostat a la plaça per tastar els dos productes estrella.