Segueix-nos a les xarxes socials:

Quins són els aliments més adequats per al nostre gat

T'expliquem un per un quins són els millors i els pitjors aliments per alimentar el nostre felí

Quins són els aliments més adequats per al nostre gatfreepik

Els gats són carnívors, el que significa que la seva dieta ha de contenir una quantitat significativa de proteïna animal per ser saludable

Aliments recomanats:

  1. Menjar per a gats de qualitat: Les marques de menjar per a gats de qualitat superior solen ser una opció segura, ja que proporcionen la nutrició adequada per als gats. Llegeix les etiquetes i busca un pinso amb un contingut elevat de proteïna animal.
  2. Carn i peix: La carn de pollastre, el peix (com el salmó i la tonyina) i altres carns magres són excel·lents fonts de proteïna per als gats.
  3. Menjar sec i humit: Tant el menjar sec com el menjar humit poden ser part d'una dieta equilibrada. El menjar humit sol contenir més aigua, per això pot ser útil per a mantenir-los ben hidratats.
  4. Menjar especialitzat: Hi ha menjar especialitzat per a gats amb necessitats específiques, comgats amb problemes de salut o gats esterilitzats. Aquest menjar pot ser útil en certes situacions.
  5. Suplements (sota supervisió veterinària): En alguns casos, el veterinari pot recomanar suplements com l'Omega-3 o vitamines per a gats, si es considera necessari per a la salut del gat.

El millor menjar pel nostre gat

Aliments a evitar:

  1. Aliments tòxics: Evita donar als gats aliments com ceba, all, xocolata, raïm, panses i altres aliments que puguin ser tòxics per a ells.
  2. Menjar per a gossos: El menjar per a gossos no proporciona la nutrició que necessiten els gats i pot ser perjudicial per a la seva salut a llarg termini.
  3. Llet: Contràriament al que imaginem, molts gats són intolerants a la lactosa, i donar-los llet pot provocar problemes digestius com la diarrea.
  4. Menjar processat i menjar d'humans: La majoria dels aliments processats i de la taula, contenen ingredients que no són adequats per als gats, com sucre, sal i altres additius.
  5. Menjar caducat: òbviament, no s'ha de donar als gats ni a cap altre animal menjar caducat o en mal estat, ja que poden posar en risc la seva salut.
Prem per veure més contingut per a tu