Quins són els aliments més adequats per al nostre gat

T'expliquem un per un quins són els millors i els pitjors aliments per alimentar el nostre felí

Què ha de menjar el nostre gat?

Què ha de menjar el nostre gat? / freepik

Eva Remolina /AMIC

Els gats són carnívors, el que significa que la seva dieta ha de contenir una quantitat significativa de proteïna animal per ser saludable

Aliments recomanats:

  1. Menjar per a gats de qualitat: Les marques de menjar per a gats de qualitat superior solen ser una opció segura, ja que proporcionen la nutrició adequada per als gats. Llegeix les etiquetes i busca un pinso amb un contingut elevat de proteïna animal.
  2. Carn i peix: La carn de pollastre, el peix (com el salmó i la tonyina) i altres carns magres són excel·lents fonts de proteïna per als gats.
  3. Menjar sec i humit: Tant el menjar sec com el menjar humit poden ser part d'una dieta equilibrada. El menjar humit sol contenir més aigua, per això pot ser útil per a mantenir-los ben hidratats.
  4. Menjar especialitzat: Hi ha menjar especialitzat per a gats amb necessitats específiques, com gats amb problemes de salut o gats esterilitzats. Aquest menjar pot ser útil en certes situacions.
  5. Suplements (sota supervisió veterinària): En alguns casos, el veterinari pot recomanar suplements com l'Omega-3 o vitamines per a gats, si es considera necessari per a la salut del gat.
El millor menjar pel nostre gat

El millor menjar pel nostre gat / freepik

Aliments a evitar:

  1. Aliments tòxics: Evita donar als gats aliments com ceba, all, xocolata, raïm, panses i altres aliments que puguin ser tòxics per a ells.
  2. Menjar per a gossos: El menjar per a gossos no proporciona la nutrició que necessiten els gats i pot ser perjudicial per a la seva salut a llarg termini.
  3. Llet: Contràriament al que imaginem, molts gats són intolerants a la lactosa, i donar-los llet pot provocar problemes digestius com la diarrea.
  4. Menjar processat i menjar d'humans: La majoria dels aliments processats i de la taula, contenen ingredients que no són adequats per als gats, com sucre, sal i altres additius.
  5. Menjar caducat: òbviament, no s'ha de donar als gats ni a cap altre animal menjar caducat o en mal estat, ja que poden posar en risc la seva salut.