La primavera és una estació plena de contrastos. Ara que estem a pocs dies de rebre l'estiu, les temperatures es radicalitzen i la nostra pell requereix de majors cures, sobretot aquelles zones en què no pensem... Per això, t'oferim uns senzills consells que t'ajudaran a calmar la picor del cuir cabellut, sobretot si el tens sensible.

Sovint, el més senzill i eficaç és començar per el fonamental, com ara una bona higiene del cuir cabellut i del cabell, i en aquesta direcció van dirigits els nostres consells:

  • Si estàs passant una època amb picor en el cuir cabellut, la nit anterior s'aplica un sèrum específic per a la picor.
  • Abans de rentar-te els cabells, torna a aplicar unes gotes del teu sèrum o gel antipicor. Deixa-ho actuar 2 o 3 minuts i ja pots rentar
  • No val qualsevol tipus de xampú. Has de triar l'adequat al teu tipus de cuir cabellut i cabell.
  • És important que tant pèl com cuir cabellut estiguin completament xops abans d'aplicar el xampú. Això permet arrossegar i eliminar millor tant les cèl·lules mortes de la pell com les partícules de caspa.
  • Al rentar, emulsiona el xampú poc a poc, de forma progressiva, mentre dones un massatge al cuir cabellut amb les puntes dels dits, sense estimular massa el cuir cabellut. S'han de dedicar-hi almenys de 2 a 3 minuts: si aquest pas es realitza massa ràpid, no es desprendran bé ni les cèl·lules mortes ni la caspa, i ho faran durant l'assecat.
  • Evita productes massa forts, poden agredir l'equilibri del cuir cabellut i provocar una secreció anormal de sèu. Un xampú no necessita fer molta escuma per ser eficaç!
  • Aclareix, aclareix i aclareix. És important utilitzar abundant aigua per assegurar que s'eliminen tots els residus i garantir l'efecte netejador del xampú. Aquest gest ajuda a evitar la permanència de restes i picors.
  • Després de rentar, s'aplica un condicionador per facilitar el desembolicat i torna a esbandir, si és un producte que ho necessiti.
  • Durant el brushing, dirigeix ??l'assecador al cabell, evitant el màxim possible el cuir cabellut. Sempre que sigui possible, intenta assecar a l'aire.
  • Un cop per setmana, aplica un tractament calmant que actuï reduint la inflamació del cuir cabellut i equilibri i normalitzi l'àrea.

Algunes propostes interessants per evitar la picor del cuir cabellut

Régénérescence Naturelle, de Leonor Greyl. Còctel d'olis essencials i vegetals que calma, estimula i regenera el cuir cabellut i neutralitza els picors. Aplicar unes gotes a la nit o abans del rentat. El seu preu: 41 € / 60ml.

Cure Apaisante, de Kérastase. Tractament concentrat de 4 setmanes per calmar les molèsties del cuir cabellut com ara irritació, picor o inflamació per resultats instantanis. No necessita aclarat.

Serum SOS a l'Peònia, de Klorane. Formulat amb extracte de peònia amb propietats calmant i antiirritants, també incorpora un complex que hidrata el cuir cabellut. A més la seva fórmula extrafresca, no grassa ni enganxosa, permet que el puguis aplicar en qualsevol moment del dia. El seu preu: 9,95 € / 65ml.