Et cases? Fira Nuvis Manresa arriba aquest cap de setmana amb idees i solucions per planificar un dia molt especial. Es farà demà i diumenge al Palau Firal amb la participació d'una quarantena d'expositors de sectors molt diversos: moda nupcial, joieria, restauració, fotografia, wedding planner, floristeria, pastisseria, viatges, cosmètica, salut i nutrició, animació, discjòqueis i lloguer de vehicles.

Els estands es complementaran amb activitats com ara la desfilada nupcial de diumenge a 2/4 d'1 del migdia, amb les últimes tendències en vestits de núvia i cerimònia, a càr-rec de Forrellat Fusió, de Sabadell. Joan Haro, de Fira Manresa, que organitza Fira Nuvis, explica per què aquest any només es farà una sola desfilada: «L'any passat se'n van poder fer tres per l'increment d'expositors de vestits de núvia i també de nuvi, però enguany només n'hem organitzat una». Tampoc no es faran els tastos de vins del Bagesque es van programar el 2018 «perquè no van tenir l'acceptació que esperàvem». De tota manera, Fira Nuvis continua apostant per promoure el Bages com a lloc ideal per casar-se.

Exposició de vestits antics

Com a novetat d'aquesta edició de Fira Nuvis, es podrà visitar una exposició de vestits de núvia antics, d'entre els anys 1927 i 1967, que ja es va poder veure a l'estiu a Fonollosa. Quima Fargas, de l'Associació Cultural, entitat creadora de la mostra, explica que són vestits de núvia de dones de Camps i Fonollosa, que daten majoritàriament dels anys 50 i 60.

L'exposició serà un incentiu més per als visitants de Fira Nuvis, que obrirà portes demà i diumenge d'11 a 2 i de 2/4 de 5 a 8. L'entrada és gratuïta. L'organització hi espera entre 1.600 i 1.800 persones.

Les parelles que tenen previst casar-se tenen l'oportunitat de conèixer novetats, agafar idees per a la seva boda i deixar-se aconsellar per professionals que juguen un paper clau en qualsevol cerimònia nupcial. I aquelles que durant la fira contractin serveis per al seu casament, entraran al sorteig de nits d'allotjament en masies del territori, i de complements de núvia.