Segueix-nos a les xarxes socials:

Joves del Moianès munten una ruta per la comarca

El programa inclou caminades, activitats esportives, àpats i concerts

Joves del Moianès munten una ruta per la comarcaalan ruiz terol

Els joves del Moianès celebren la creació de la nova comarca organitzant la primera edició del Moianès Round Fest: la ruta del Toixó, el Cabirol i la Guilla. Es tracta d'un circuit de tres dies pel territori que començarà demà al vespre a Moià. Es passarà per 7 dels 10 municipis de la comarca (tots menys Sant Quirze Safaja, Calders i Santa Maria d'Oló), però tots hi participaran organitzant activitats com concerts i àpats populars.

Els tres animals que bategen la iniciativa, a més de ser naturals del territori, representen els tres tipus d'activitats que es duran a terme. El teixó, en primer lloc, representa els àpats i les activitats culturals. El cabirol serveix per il·lustrar les caminades i gimcanes, entre altres. La guilla, al seu torn, es refereix als concerts i la resta d'activitats nocturnes.

L'organització del festival ha aplegat més de 70 joves d'arreu de la comarca. La majoria tenen entre 16 i 20 anys. Una de les implicades, la castellcirenca Maria Balaguer, explica quins objectius es persegueixen: "primer, fer que els joves es coneixin i implicar-los amb la comarca; segon, promocionar l'esport; i tercer, donar a conèixer el territori".

Però tot i que els joves han estat els impulsors de la iniciativa, aquesta va dirigida a gent de totes les edats. "Un home em comentava fa uns dies que si podia anar-hi amb tota la família, i li vaig dir que és clar!", diu Balaguer.

Prem per veure més contingut per a tu