Sant Quirze Safaja (Moianès) inaugura aquest divendres la posada en funcionament de la portada d´aigua des del pou del Faig fins a l´estació de tractament d'aigua potable (ETAP) situada al Parc de l´Aigua, una obra «cabdal pel municipi», segons han informat des del municipi. L'equipament, finançat per la Diputació de Barcelona, garanteix el subministrament d´aigua potable a totes les urbanitzacions del municipi.

Amb aquesta obra, l´Ajuntament de Sant Quirze Safaja pot assegurar l´abastament d´aigua al municipi en cas de sequera. Aquest pou, segons l´aforament realitzat per SOREA el 18 de novembre de 2015, pot aportar actualment un cabal mínim de 20m3/hora a la xarxa d´abastament. El preu total dels treballs ha estat de 95.060,18 euros i han estat subvencionats per la diputació en la seva totalitat.

L'acte d'inauguració de la portada d'aigua des del pou del Faig tindrà lloc aquest divendres, a partir de les 10 del matí. Comptarà, entre altres, amb la presència de Diputat a la Diputació de Barcelona i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el Diputat al Parlament de Catalunya, David Bonvehí i l'alcaldessa de Sant Quirze Safaja i Vicepresidenta del Consell Comarcal del Moianès, Anna Guixà.