Amb el nom «SOS Ca l'Espardenyer. Salvem el patrimoni del Moianès», el grup municipal de la CUP a Monistrol de Calders, l'entitat La Festeta, i la plataforma Salvem Ca l'Espardenyer organitzen aquest dissabte, 23 de febrer, una jornada reivindicativa a favor de Ca l'Espardenyer, i amb què es vol defensar la seva preservació i rehabilitació. Tots els actes tindran lloc al centre recreatiu.

El programa començarà a les 11 del matí amb un debat obert amb preguntes i respostes sobre la rehabilitació de Ca l'Espardenyer, els seus possibles costos, i la possibilitat d'una modificació parcial urbanística com proposa la CUP que resolgui la problemàtica que suposa actualment el fet que Ca l'Espardenyer estigui fora d'ordenació. En la xerrada es preveu la participació del professor de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona i especialista en patrimoni Jordi Morros; de l'arquitecta Gemma Tomàs; i de l'advocat Clemen Ramírez.

Aquest acte, més formal, donarà pas a una jornada de caràcter més lúdic que s'allargarà fins a la nit. El programa inclou un vermut musical amb la cantautora Mònica Guiteras, una calçotada popular, i una tarda infantil amb contes i música per a la mainada. A partir de les 8, es reprendrà el vessant reivindicatiu amb les actuacions de diversos grups de rap, dansa, hip-hop, reggae i rumba.

El líder de la CUP de Monistrol, Ramon Vancells, parla d'un acte «dimensionat a nivell de tota la comarca», considerant que «el patrimoni no és una qüestió d'interès local sinó de país, i és important salvaguardar el del Moianès».