Aquest dilluns s'ha inaugurat la cinquena edició de la Universitat d'Estiu del Moianès, organitzada conjuntament des del Consorci-Consell Comarcal del Moianès i la Universitat Ramon Llull, i amb la col·laboració de diferents entitats del Moianès i la Diputació de Barcelona.

Entre aquest setmana i la vinent es faran un total de 5 activitats formatives. Aquesta primera setmana hi haurà un curs de català amb el Doctor en Filologia Catalana, Carles Riera Fonts, i un curs d'Eines de millora per a la vida emocional, amb diferents temes: filosofia, artteràpia, psicologia o comunicació. Aquesta setmana culminarà amb una conferència del periodista Antoni Bassas «Les relacions Catalunya-Espanya vistes en els mitjans de comunicació». Serà divendres, a 2/4 de 7 de la tarda, a Les Faixes.

La setmana vinent, del 8 al 12 de juliol, hi haurà un curs de Biodiversitat, vegetació i fauna a l'espai natural del Moianès, un curs d'història, al voltant del règim franquista a Catalunya, i un de Mindfulness per a tothom, que tancarà la Universitat d'Estiu del Moianès.